Incontinentiemateriaal

Incontinentie betekent dat u urine of stoelgang nauwelijks of niet kan ophouden. Meer specifiek spreken we over urine-incontinentie en ontlastingsincontinentie. Dit kan bij alle leeftijden voorkomen en gaat vaak gepaard met een hele resem sociale ongemakken.

De urine en/of ontlasting kan op verschillende manieren worden opgevangen, afhankelijk van de oorzaak en de hoeveelheid urine- of ontlastingsverlies.

Er zijn ook incontinentieverbanden speciaal voor mannen of vrouwen verkrijgbaar.

We kunnen u op een discrete manier de verschillende mogelijkheden toelichten.

Stomamateriaal

Een stoma is een kunstmatige opening in de buikwand. Deze opening dient om afvalstoffen (urine of stoelgang) uit het lichaam te verwijderen indien de normale weg verstoord is, bijvoorbeeld door een tumor, een (aangeboren) ziekte, een ontsteking, … in het maagdarmstelsel.

De aanleg van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis. Goede zorg en de juiste stoma-opvangmaterialen zijn uiterst belangrijk en kunnen een deel van uw onzekerheid wegnemen.

Door het grote aanbod aan stomamateriaal bij de groothandel, hebben wij dit niet in voorraad, maar wij kunnen steeds het gewenste materiaal voor u bestellen.

Wij bezitten een erkenningsnummer voor kleine bandagisterie. Hierdoor is er een tussenkomst voor al het stomamateriaal.

adminIncontinentiemateriaal